כל חברה ולמעשה כל בעל עסק באשר הוא שואף להשתפר באיכות אותה הוא מספק ללקוחות וכמובן ביעילות שהוא עושה בבסיס המידע של החברה. בכדי לשפר את בסיס המידע של החברה אודות לקוחותיה הקיימים ולקוחותיה הפוטנציאלים מבוצע תהליך בשם טיוב נתונים.
כיצד מבוצע תהליך של טיוב נתונים?
במרבית המקרים טיוב נתונים מתבצע על ידי שימוש בשיטת הטלמרקטינג שהיא השיטה הזולה והפשוטה ביותר ליצירת קשר עם הלקוחות וקבלת מידע אודותם. שיחת הטלמרקטינג היזומה אל הלקוח תכלול במרבית המקרים שאלון מובנה אותו יציג נציג השירות ללקוחות.
את המידע שיקבל הנציג עליו להזין לתוך מערכת מידע מתאימה בה ירוכז כל המידע שהתקבל בתהליך של טיוב מידע. בתהליך הזנת המידע חשוב לעשות שימוש במערכת מתאימה לטיוב נתונים ולכלול בתוכה גם אפשרויות לבחירה בתשובות מובנות בהתאם לתשובות המתקבלות מהלקוח.
לאחר מכן יוכלו המנהלים בחברה או בעסק לבצע ניתוחים סטטיסטים של המידע שהתקבל ולהפיק מכך מסקנות שונות. דוגמא טובה לכך היא תלונה של לקוחות רבים בנוגע לבעיה במוצר כלשהו לאחר שהתנסו בו. במידה וכמות התלונות תהיה גדולה החברה תוכל לתקן את הליקוי בגרסא הבאה ובכך להעלות את שביעות רצון הלקוחות בהתבססות על המידע שהם עצמם סיפקו למידע.
טיוב נתונים וחוק הספאם
אם בעבר חברות רבות שלחו הודעות דואר כלליות למשתמשים שונים גם מבלי שאלה ציינו כי הם מעוניינים לקבל מידע מהחברה הרי שהיום המצב השתנה לחלוטין והחברות נדרשות לפעול באמצעות מתקדמים יותר על מנת לקבל את המידע מהלקוחות או לאפשר להם להצטרף למאגר הלקוחות הרשומים של החברה .
טיוב נתונים ומועדוני לקוחות
החברה תעשה שימוש במידע שסיפק הלקוח בכדי לשווק לו מידע פרסומי בהתאם למידע שסיפק ותוכל למעשה גם לעקוב אחר רכישותיו ולהציע לו מבצעים בהתאם או לערוך שינויים בשיווקם של מוצרים שונים. לדוגמא במקרה בו תגלה החברה כי מוצר מסוים נקנה על ידי לקוחות בטווח גילאים מסוים סביר להניח כי הקמפיין הפרסומי הבא של המוצר יכוון לקהל לקוחות זה באופן מדויק.
מלבד אפשרות זו שימוש בנתונים שמספק הלקוחות לעיתים תבחר החברה ליצור מהלך של שיחות יזומות אל חברי מועדון הלקוחות שלה לקבל מהם משוב אודות המוצרים השונים ורמת השירות ולספק להם את התחושה כי יש מי שמקשיב להם.