חוק הספאם אשר חוקק בשנת אלפיים ושמונה הוא למעשה תיקון של סעיף 30.א בחוק התקשורת שחוקק כבר בשנת 1982. החוק בא במטרה למנוע מצב של הטרדת צרכנים בתוכן שיווקי בניגוד לרצונם ומטיל את האחריות על המפרסם עצמו.
אמצעי שיווק חדשים והגדרת המפרסם
בנוסף להגדרת אמצעי השיווק החדשים קיימת הגדרה גם למיהו מפרסם. על פי חוק הספאם העסק או האדם שפרטיו מופיעים על המודעה או התוכן הפרסומי מוגדר כמפרסם של תוכן זה והוא האחראי. במקרה ובעל העסק פנה אל גורם חיצוני על מנת לפרסם את העסק שלו, חברת הפרסום היא האחראית במקרה בו תתגלה עבירה על חוק הספאם.
אישור הלקוח לקבלת תוכן פרסומי
חוק הספאם ברשת האינטרנט
החוק מתייחס באופן ספציפי לשיווק ברשת האינטרנט ובהודעות דואר אלקטרוני ומכאן הגיע שמו המוכר כחוק הספאם. החוק קובע כי גם במעמד רכישה מקוון ניתן לקבל את פרטי ההתקשרות של הלקוח ועלינו לאפשר לו לבחור האם הוא מעוניין בקבלת חומר פרסומי מאתר או לא.
פיצויים על פי חוק הספאם
חוק הספאם פועל כמובן לטובת הצרכנים ולא לטובת המפרסמים וקובע כי אדם אשר נשלח אליו חומר שיווקי בניגוד לרצונו או לאחר שביקש להסיר עצמו מרשימת התפוצה השיווקית יכול להגיש תביעה כנגד המפרסם ללא התחשבו בנזק שנגרם ללקוח מהתוכן השיווק. ההנחיה בחוק הספאם היא כי הפיצויים יכולים להאמיר לכדי אלף שקלים לכל הודעת פרסומת שנשלחה ללקוח אחרי שזה ביקש להסירו מתוך רשימת התפוצה של המפרסם.
התייחסויות נוספות בחוק
בנוסף, מגדיר החוק כי במידה ומדובר במפרסם שעבר על חוק הספאם בעבר על בית המשפט להתחשב בנושא זה ולגזור את העונש המקסימלי האפשרי. חוק הספאם מתייחס לנקודה זו במטרה למנוע מצב של עברייני ספאם ששבים לפעול תוך כדי עבירה על החוק על מנת להפיק רווחים אישים.
מעוניינים בהצעה מעניינת למערכת דיוור אלקטרוני? מלא את פרטיכם:
דואר אלקטרוני: | |
סלולרי: | |
שם מלא: | |